De voordelen van een heftruck elektrisch

De heftruck elektrisch heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van de traditionele variant die bijvoorbeeld op diesel, LPG of een loodzuur accu rijdt. Deze machines zijn in de regel een stuk minder milieuvriendelijk dan de elektrische variant en vooral in gesloten omgevingen zijn de schadelijke stoffen die worden uitgestoten niet gewenst. Dus wanneer je de veiligheid en gezondheid van je medewerkers wilt borgen en groen wil ondernemen, is de elektrische heftruck simpelweg de beste keuze. En natuurlijk zijn er nog meer voordelen van de elektrische heftruck op te noemen. Lees snel verder.

Minder bewegende onderdelen in een heftruck elektrisch

Een gemotoriseerde machine heeft altijd bewegende onderdelen. En bewegende onderdelen kunnen kapot gaan. Wanneer een onderdeel van een heftruck kapot is, dan kun je vaak de complete truck niet gebruiken. En dat levert frustraties op. Zeker wanneer je afhankelijk bent van een heftruck. Een heftruck elektrisch heeft evenals het traditionele model bewegende onderdelen, maar lang niet zoveel. Met dus als voordeel dat er veel minder kapot kan gaan. En dat resulteert weer in minder downtime en uiteraard ook minder onderhoudskosten. Dus eigenlijk zijn het twee voordelen van de elektrische heftruck.

Minder lawaai in de gesloten ruimte met een heftruck elektrisch 

Gebruik je de heftruck in een gesloten ruimte? Dan weet je als geen ander dat de motor van een heftruck op diesel of LPG enorm veel lawaai maakt. En volgens de arbowet mogen medewerkers niet langdurig aan een bepaald geluidsniveau worden blootgesteld. Een te lange blootstelling aan te hard geluid resulteert in gehoorbeschadigingen. Daar worden je medewerkers, maar ook jij als werkgever niet vrolijk van. De heftruck elektrisch is stil. In ieder geval een stuk stiller dan de normale heftruck. Dus voor gesloten ruimtes is de elektrische heftruck ook de beste keuze die je kunt maken.

Kostenbesparende oplossing

Een heftruck elektrisch is ook een kostenbesparende oplossing. Je hebt net gelezen dat je al flink wat kosten kunt besparen op reparaties en onderhoud, maar je bespaart ook flink op diesel en LPG. Met andere woorden de brandstof die ervoor zorgt dat de heftruck werkt en gebruikt kan worden. Uiteraard heb je wel wat kosten aan elektriciteit, want een elektrische heftruck moet je opladen. Echter kost dat veel minder dan wanneer je een heftruck moet bijtanken met LPG of diesel. Tel uit je winst.

Heftruck elektrisch heeft een kleinere draaicirkel

In de regel heeft een heftruck elektrisch een kleinere draaicirkel en dat heeft vooral te maken met het feit dat deze modellen een stuk kleiner zijn dan de modellen die op diesel of LPG rijden. Een kleinere draaicirkel houdt in dat de machine ook prima gebruikt kan worden in een omgeving (lees magazijnen en loodsen) met smallere paden. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je bij het verwijderen van een pallet uit een stelling klem komt te zitten of dat je de draai niet of moeilijk kunt maken. Dat bespaart ook tijd en ja, tijd is geld. Dus ook op het gebied van kostenbesparing en efficiëntie is een elektrische heftruck by far de betere keuze.

Ben je ook benieuwd naar de andere mogelijkheden? Bekijk dan ook zeker elektrische pompwagens.