Goede alternatieven op noppenfolie

Noppenfolie is enorm handig en zeker wanneer je een magazijn hebt. In vrijwel ieder magazijn of in ieder loods is er wel een rol te vinden. Ook bij particulieren die op het punt staan om hun woning te verlaten en hun inboedel te verhuizen. Het is natuurlijk ook perfect materiaal waarmee je jouw kostbare bezittingen veilig kunt inpakken en vervoeren. Maar is noppenfolie wel het beste materiaal dat je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld veel pakjes verstuurd? In onze blog zetten we de alternatieven op een rijtje.

Gebruik luchtzakken in plaats van noppenfolie

Noppenfolie wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld de loze ruimte in de verzenddoos op te vullen, maar als je veel pakjes verstuurd ga je razendsnel door je rollen heen. Dat is niet alleen kostbaar, maar ook minder milieuvriendelijk. Ondanks dat je wellicht gekozen hebt voor rollen van gerecycled materiaal. Luchtzakken zijn dan een betere keuze. Deze vulmaterialen nemen veel minder ruimte in beslag en zijn met behulp van een automatische pomp eenvoudig op te blazen en in een doos te stoppen. Je verbruikt veel minder materiaal terwijl je de producten in de doos optimaal beschermt.

Chips van foam

Chips van foam zijn ook een goed alternatief op noppenfolie, omdat deze vaak van milieuvriendelijke materialen worden gemaakt en ook te recyclen zijn. En je kunt er prima een loze ruimte in een verzenddoos mee opvullen. Het nadeel is dat de dozen met chips ruimte in beslag nemen en dat je klanten wellicht iets minder blij worden van de chaos die ontstaat wanneer ze de bestelling ontvangen en de doos openmaken. De chips vliegen overal heen! Goedkoper en milieuvriendelijker is de oplossing wel, maar wellicht op gebied van klantvriendelijkheid niet de beste keuze.

Papiersnippers in plaats van noppenfolie

Dat is ook te zeggen van papiersnippers. Die je vaak van dozen karton kunt maken of die je voorbereidt inkoopt. Deze papiersnippers zijn wat grof en groter, zodat ze niet voor enorm veel chaos zorgen, maar toch geeft het rommel wanneer de klant een doos ontvangt en openmaakt. Een groot pluspunt is dat het vulmateriaal goedkoop is. En ook milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld noppenfolie of chips van foam. Met de juiste materialen en apparaten kun je ze ook zelf maken.

Inpakpapier is een goed alternatief

Inpakpapier is eveneens een goed alternatief op noppenfolie, om het papier van milieuvriendelijke materialen worden gemaakt. Een stuk papier kun je verfrommelen en in een doos stoppen om de lege ruimte op te vullen. Een nadeel van het vulmateriaal is dat het minder goed het product beschermd. Zeker in vergelijking met bubbeltjesfolie, chips van foam en luchtzakken. Het is wel een goedkoop vulmateriaal en een rol papier neemt ook veel minder ruimte in beslag. Voor het versturen van minder breekbare goederen is het dan ook een perfecte oplossing. Verstuur je breekbare spullen? Zoals glaswerk en elektronicaproducten? Dan is het verstandig om voor goed vulmateriaal te kiezen. Noppenfolie is daarin wellicht de beste keuze, omdat je ook de verpakkingsmaterialen van het product extra kunt beschermen door deze in het folie te wikkelen en vervolgens met extra folie in de doos te versturen.