Goedkope keuken kopen – eindelijk dan die nieuwe keuken!

Je kent dat wel. Er heel lang omheen draaien. Die oude keuken voldoet nog wel even. Een nieuwe is wel echt een aanslag op je beurs. Het fornuis doet het nog prima. Geld is bijna altijd de drempel die je tegenhoudt bij een nieuwe goedkope keuken kopen. Behalve natuurlijk als je je mindset verandert. Je hoeft echt niet een exemplaar van 20.000 of 35.000 euro in huis te halen. Waarom zou je? Omdat de kleur en glans van het composiet blad zo mooi weerspiegelen in de ochtendzon? Omdat je ineens zo nodig kokend water moet kunnen tappen? Omdat een stoomoven helemaal ‘hot’ is hoewel je geen flauw idee hebt wat je er mee zou willen doen? Keukens kunnen ook veel te veel bieden. 

De keuken zelf is slechts een deel van je keukenbudget

Een keuken hoeft echt geen nieuwe auto te kosten. Alleen moet je wel even op een rijtje krijgen dat een goedkope keuken kopen niet alleen de aanschaf van een keukenopstelling is. Daarbovenop komt natuurlijk nog de demontage van de oude keuken, de montage van de nieuwe keuken en de aansluiting op energie en de afvoeren. 

Een goedkope keuken kopen: cijfervoorbeeld

Stel, je keukenbudget is 3.500 euro want je wilt een goedkope keuken kopen maar niet zo’n bouwmarkt keuken van 1.000 euro. Dat keukenbudget valt dan bijvoorbeeld uiteen in vier delen:

  • Demontage en afvoer van je oude keuken: 200 euro
  • Aanschaf van je nieuwe keuken: 2.300 euro
  • Montage van je nieuwe keuken thuis: 600 euro
  • Aansluiting op energie en op afvoeren: 400 euro

In dit geval ga je dan met een budget van 3.500 euro een keuken kopen van 2.300 euro. Kun je zelf de demontage verzorgen? En heb je vrienden die handig zijn en je keuken in elkaar kunnen zetten, of kan je het zelf? Dan scheelt je dat zomaar 200 + 600 = 800 euro. In dat geval kun je dan dus een keukenopstelling zoeken voor 3.100 euro. En juist rond de 3.000 euro is een mooi keuken kopen niet onmogelijk.

Garantie is heel wat waard met goedkope keuken kopen

Ook qua apparatuur in je keuken is een switch in mind set fortuinlijk. Waarom zou je beslist A-merken in je keuken geïnstalleerd willen hebben? Sowieso is een nieuwe koelkast al veel zuiniger dan die je nu hebt staan brommen. Of het nu een A- of een Z-merk is. Bij de minder bekende merken schiet de prijs ineens naar beneden. Vertrouw je door die goedkope prijsjes dan niet op de duurzaamheid van bijvoorbeeld een oven, een koffiezetapparaat of een magnetron? Dan kun je gewoon wel vertrouwen op de garantie die ook bij minder bekende merken gewoon overeind blijft staan. Toch voortijdig stuk, dan is zo’n apparaat snel en kosteloos gewisseld.

Goedkope keuken kopen en goedkoper maken

Heb je geen familie of vrienden hebt die als installateur kunnen fungeren? Moet je je waterleidingen en stroomleidingen uitbesteden binnen je keukenproject? Dan kun je alsnog gaan besparen. Ga een goedkope keuken kopen waarbij de aansluitingen zo dicht mogelijk liggen bij de aansluitingspunten die je al in je huis klaar hebt liggen. Je bespaart vooral op loodgieterswerk. In ons voorbeeld was het installatiewerk berekend op 400 euro. Kan je dat terugbrengen tot 200 euro, dan scheelt dat ook alweer.